System Failure

systemah

Nu skrattar jag lite åt mig själv. :p
Men det är ju inte förvånande, jag i ett nötskal.

Så, dagen D. Man fyller 20 och den gyllene åldern är uppnådd. Det enda man måste göra (nåja..) på denna dag är att gå till Systemet, om man inte har turen att fylla på en söndag ;) .Det är ju roligt att FÅ göra något nytt bara, och samtidigt slippa vara beroende av andra.

Happy B-day Jag går ned till stan för att handla de növändigaste livsmedlen (bröd och dagens frysta lunch) för att sedan fortsätta till systemet, dit jag kommer 14.10. Blir lite fundersam när jag ser att de fällt ned gallren i fönstren, och konstaterar inte långt därefter att det ta mej fan är stängt. haha. De stängde klockan 14!

Det var inte riktigt vad jag hade räknat med denna dag. Svor lite över att jag fastnad vid reprisen av Semestersvenskar och att jag gått till mataffären innan systemet - annars hade jag ju hunnit!

Oh well. Jag missade premiären. Den dag det antagligen vart som roligast att gå dit. Men det känns ändå okej, nu kommer det säket ta en vecka eller något innan jag ens går dit i alla fall. And, - Jag var ju ute igår för att fira lite och tänkte ta det hyfsat lugnt ikväll. :)


Over and Out
20'sMill

Lucky Number Svensson

mrsvensson logga


Registerade mig på MrSvensson.se efter att ha fallit för TVreklamen.

Spenderade mina 8 bud klokt, trodde jag, efter att ha analyserat och studerat auktioner som avslutats. Det är minst sagt beroendeframkallande och jag vet inte hur många gånger jag blickade över bud-prislistan. Men genom vidare analys kändes det lite som att kasta pengar i sjön, inga fler bud för mig alltså. Det är nästan helt upp till slumpen och tur vem som vinner...

En avslutad auktion - H&M presenkort värde 2000 kronor, Såld för 16,80 kronor! För den okunniga är detta alltså en så kallad öresauktion. En produkt läggs upp (oftast elektronik eller diverse presenkort) och besökarna får bjuda på produkten. Men, bara de går bara höja med 10 öre i taget, och auktionen pågår bara i någon minut. Man ser hela tiden minuten ticka ned, och på noll avslutas autktionen. Haken är dock att varje gång ett nytt bud kommer in på produkten startar timern om. Gud. Folk måste ju sitta hela dagarna och bara glo på dessa siffror som tickar ned!

Jag gillar i och för sig konceptet. Damn, vilken profit de måste ha! Tio bud kostar 149 kronor (vid förköp). Och att man även kan titta på bilder och läsa kommentarer från de som redan vunnit, gör att det blir mer verkligt och därmed lockar ännu mer folk.

Men. Vill jag ha något får jag nog köpa det istället på riktigt vis, har inte tålamodet, och rysk-roulette känslan finns att hämta på annat håll.

Jämfört med detta är Triss en säker vinst...

Over and Out
CheapMill

Tatuering

Pin pin pin.Ledig som man är, allt som ofta (...), tog jag lite halvspontant och lite på chans bussen in till Linköpings innerstad och traskade upp till tatueringsstudion vid abisko;

Viking tattoo


Normalt sätt är det tre månaders väntetid (släpper ny bokningsbok vart tredje månad) på att få en tid, men under fredagar annordnas så kallade drop in pass. Där man kan göra mindre tatueringar som inte tar allt för mycket tid. För att vara "garanterad" en tid kan det vara bra att vara där 30-60 minuter innan öppning, då det inte finns allt för många tider (7 personer tror jag det hans med under fredagen) .

Rekomenderar verkligen Viking, men det är ju allmänt att det är en av Linköpings bästa. Har gjort både mina där, så jag har visserligen inget att jämföra med, men att jag är nöjd, det vet jag ju! :) Aum/om sign. Från hinduismen. Google it.
Så, varför tatuerade jag ett Aum/om- tecken och
vad ska det betyda? -GaneshaTecknet härstammar från Hinduismen (förekommer även lite i buddismen), en religion som i mina öron faktiskt är logisk (fy för Jesus och krakelspektakel!). Nej, jag tillhör inte hinduismen, men tror på och kan relatera till mycket runt om den, det är en livsfilosofi lika mycket som en religion. Det finns en otrolig frihet inom hinduismen, och alla har, lite av sin egna verision av den, tillber olika gudar.. eller kanske ingen alls - helt valfritt! Främst är det dock karman som jag fastnat för, och på sätt och vis lever efter.

God karma genereras genom goda gärningar, vilket i sin tur bestämmer din nästa reinkarnation (återfödelse). Vilket i mina ögon, och lite lätt, kan översättas med; gör gott och få gott tillbaka. Allt man gör, bidrar till hur din framtid utvecklas i princip. Aint that smart ha? :)

Nu var det dock inte en religionslektion jag skulle ha här...
Tecknet i sig står för hela universum (skapande, bevarande, upplösning). Det är utskrivet som ljudet i det högsta mantrat; Ljudet man gör när man meditera (tänk;auuuuhmmmmm och sätt händerna på knäna :p Feeling it?) blandannat. lalal, nu börjar det bli långtråkigt..

Samtidigt som detta tecken står för (för mig!) dessa saker jag räknat upp, har det även en fot i musikstilen jag gillar. Aumtecknet är en ständigt återkommande symbol inom rave/trancevärlden. Why? -Goamusiken lär härstamma från just Goa, i indien. Lite enkelt förklarat. Rötterna till trance/rave/goa musiken ligger alltså i indien, där hinduismen härjar för fullt ;)


Nu ska jag fan inte gå djupare i dethär. x)
Tumme upp eller Tummer ner? ;p


Omplåstrad.  =)
Omplåstrad.. :p Mich and meine tattoo
                  


        
Over and Out
MeMill

Weeds On The Run

weeds cast

Någon mer än jag som verkligen börjar sakna serien "Weeds" nu?

Det var i september förra året (!) som senaste avsnittet visades i USA. Jag minns knappt vad som hände i det avsnittet och beslöt mig för att fräsha upp minnet lite.

Efter att ha summerat avsnittet inser jag att alla kanske inte sett avsnittet, och inte borde avslöja något. Men jag avslöjar att det var riktigt spännande! Ett vist ultraljud sätter sprätt på fantasin... ;)

Efter vidare efterforskning (nåja.. =P ) har jag fått fram att säsong 5 kommer att sändas (i USA) i juni/juli iår! Shit. Nästan ett års uppehåll! Vadan detta egentligen...? Well Well. Nu vet vi i alla fall att det kommer. Detta kan dock vara den sista säsongen! Det råder delade meningar om det var 5e eller 6e säsongen som skulle komma att bli den sista... jag hoppas dock på det senare.

H&M - Home

Sample. H&M Home Kuul!
Äntligen har "HOME" avdelningen på H&M.se öppnat!

Är verkligen ett alternativ till IKEA, där alla andra köper sina kuddar, handdukar och gardiner. Missförstå mig inte, jag älskar att gå runt på IKEA och drömma om ett nytt vardagsrum eller bara nya lakan. Men nu behöver inte alla ha preciis likadana kuddar?! :) 

Priserna är som vanligt, när det gäller H&M lägsta möjliga. Du hittar mycket olika mönster på varorna, randigt tycks vara det mest återkommande mönstret. Hoppas att utbutet snart kommer att utökas vidare!

Hoppa in och kika vettja! :)
www.hm.se
(klicka på shop online)

The logotype of Hennes&MauritzMorgonpasset

Lyssnade på morgonpasset i P3 idag påväg in till stan. Jojomensan, jag var tidigt ute idag!

Jag har blivet fullkommet såld på programmet, efter att ha hört det ordentligt typ två gånger påvägen till jobbet. Kommer ofta på mig själv med att sitta och le, till och med fnissa högt, där jag sitter i den övrigt tysta bussen. Verkar vara så sköna människor!

Just idag hade gänget besök av bl.a. artisten Danjah, som spelar Dancehall musik - en typ av jamaicansk Reggae. Han var så himla skön. Sjöng live, och gjorde till och med en egen verision av "Värmlandsvisan" (totalt okänd för mig, men lika roligt att höra för det).

Och så fastnade reggaen i sin tur i min hjärna, och när jag kom hem spelades både Danjah och Kapten Röd flitigt. Man blir så himla glad av musiken. Jah. Helt skön. Men av någon anledning lyssnar man inte på det mer till vardags i alla fall...

Morgonpasset har besök av Danjah och Precious Pete
Okej. Poängen var; Morgonpasset rockar.


Over and Out
ChillMill

Filbyter Gallerian

Detta gör mig lite förkrossad.

Igår under shoppringrundan passerade vi Filbyter Galerian, där ett par män var i full gång med att ta ned Filbyter skylten! Så mycket som dem har tagit upp och ned den tillhör det ju inte direkt ovanligheterna och den brukar som sagt komma upp igen. Denhär gången var annorlunda.
Såhär brukade vi kunna se Filbytergallerian :)


I den lokala morgontidningen; Corren, berättades idag att skylten skulle skrotas! Anledningen verkar vara så enkel att fastigheten har bytt ägare.

Jäkligt tråkigt trycker jag. Diskussionerna har gått varma angående skylten, om den är antingen hemsk eller konstnärlig, och det har väl på sätt och vis vart bra reklam för gallerian. Själv gillade jag skylten (kanske är uppenbart). Den stod ut ur mängden. Lös upp och spred i alla fall lite glädje till mig under turerna på stan :)

De närmsta veckorna kommer byggnaden att prydas av en tillfällig banderoll som säger "Snart låter vi Linköping bestämma". Vilket jag i alla fall tolkar som att det kommer att hållas någon slags röstning eller tävling för att kora den nya skylten. (?) hmpf. Platt och tråkigt, är det enda jag får upp i huvudet.


Såhär ser filbyter gallerian ut för tillfället!
Låt debatten, återigen, börja =)


Over and Out
Mill


Bilder från Corren.se

The Knife

Syskonen i The Knife. The Knife är en sådan underskattad grupp. Oförtjänt helt klart.

Detta antagligen för att gruppen är så pass anonym. Gruppen består av syskonen Karin och Olof Dreijer som släppt sina skivor genom sitt egna skivbolag. De visar mycket sällan sina ansikten i medier och hade till en början som policy att aldrig spela live. Dock har de gett att antal liveframträdanden efterhand men då oftast iklädda någon slags mask. :)

Gruppen har blivigt tilldelade ett antal grammisar, de har ett rekord för sin genre (- vilket är electropop). Vid ceremonierna har de dock inte mottagit priserna själva. Under deras första utdelning, 2003 skickade gruppen ett par utklädda till gorillor. Medan under 2007 där de tilldelades hela sex priser, spelades två videos upp- en med två äldre kvinnor i masker och en med en pojke med förvrängt utseende som tackade för att "ni tycker om mig".

Åh det känns ju som igår jag satt i lägenheten på Vasavägen och lyssnade på låten Heartbeats. Det var vist 6-7 år sedan... Börjar jag bli gammal?

Kommer nog att beställa deras skivor; Deep Cuts och Silent Shout från Ginza/Cdon så småningom. Känns som att det är ett par av de få som faktiskt förtjänar att köpas på orginal CD. Var ju inte igår man gjorde det heller... x)

Detta är som sagt gruppen som gjort orginalet "Heartbeats", som du säkert hört med José González!


Videon Pass this On. Grymt skön låt. "huvudroll" i videon; Rickard Engfors.


FullmoonFestival

Ett sample från förgående festivalAlright. För den intresserade;

Fullmoon festival
, årets händelse för den partysugne! Garanterat ingen metalmusik. Förvänta dig istället rave och trance, spejsiga kläder och trevliga människor!

Tack vare 118 100 (Ja, jag är deras största kund) fick jag då fram att festivalbussen.com annordnar bussresor till och från festivalen. Festivalen som alltså ligger i Tyskland! Hur låter inte detta! Bra musik, festival känslan, sol (förhoppningsvis) och dessutom utomlands?! Awsome!

Anyway. Eftersom jag är Linköpingsbo känns en bussbiljett från just denna stad mest aktuell, men titta gärna på din egen stad om du vill finna just ditt pris!

Tur; Torsdag 2 Juli 14.35
Festivalbussen
Retur; Torsdag 9 Juli 09.00

Kostnad; 1755 kronor!

Officiell hemsida HÄR. Tyvärr är denna sida helt värdelös och vart man får tag i biljetterna till eventet kan diskuteras. Men som allt annat går det säkert att googla, för den som känner att det är aktuellt. Biljetten kommer antagligen inte gå på mer än en tusenlapp.

Så alla som känner att det bara är alla andra som får roa sig - ta chansen du med!

Ungefärlig location
Where Fullmoonfestival takes place. Probably.
Over and Out
Millmillmill
Blondin Step3

Dags för en ny omgång med håret! Jag blev lite fördröjd med någon vecka sådär, men nu blev det gjort. Jag tror jag kommit in i en fas där jag tar tag i saker ;)


Process; Vi högg in direkt med slingorna. Och jag kände mig, åter igen, som en bok med alla dessa folieklädda hårslingor. Vi (hon) hade fått in snitzen och det hela tog 30-60 minuter kortare tid än förra gången! Tiden bara flög iväg och jag roade mig med modetidningarna. Hittade massa fina klänningar som säkert kommer inhandlas! Awsoome.

Vi avslutade med en liten finjustering i frillan. Eller liten. Med tanke på hur långt mitt hår var innan så käns det idag som att jag inte har något kvar. Det är en sådan konstg känsla när man klipper sig... Men. jag är nöjd! Och jag har ju faktiskt lite längd kvar.. i underhåret :)


Resultat; Håret blev mycket ljusare. Det är dock ljusbrunt fortfarande, det som innan var svart. Det röd/rosa är nästan helt borta nu och i hårbotten(utväxten) är det verkligen riktigt blont! Är jätte spänd på att gå dit nästa gång nu! Så kul när man ser skillnad. Och det blir ju sista slingningen innan blekningen av hela håret. Wiiie.


Fortsättning följer...


Hårpose ;p
Light mill
Lite skillnad nu mot när det var svart :) Mill has lighter hair

Saker är inte alltid som de ser ut

Åh vad besviken jag är... CesarMillan with the

Mest för att det speglas så annorlunda i programmet. Programmet som verkligen fått mig glad, fått mig nästan rörd till tårar mellan varven (Hur mesig är man inte..hehe) och gjort mig än, om möjligt, mer sugen på att skaffa drömhunden.
Mannen som talar med hundar. Cesar Millan, som med sina underbara metoder får även den bråkigaste hund att bli snäll familjehund. Cesar som har en stor flock hemma och där han är flockledaren. Han som får det att se så lätt ut. Det kan nog faktiskt vara ett av de bästa programmen som visas på tv!

Det är vad man tror. Tyvärr är det inga mirakelmetoder. Att han gör ljudet "tschh" och petar till hunden fnär denn gör något fel, verkar effektivt och hunden rättar sig direkt. Men detta är inget ljud som hundar direkt uppfattar av naturen, detta är ett bevis på att han träffat hunden tidigare...

Cesar Millan använder sig, innan programmet, av ett elstötshalsband, där han helt enkelt uttalar "pssch" ljudet innan de får en stöt. På så sätt kopplar hunden ljudet till något som gör ont.

Cesar använder sig även av ett annat speciellt halsband, som för oss tittare ser ut som ett vanligt brett halsband men som har krokar fästa i. som när man rycker, självklart, sticker till i halsen på hunden.

Metoden med elstötarna är inte tillåtet i sverige, och det förklarar varningstexten som säger att man inte ska prova detta hemma och att metoderna kanske inte är enligt svensk lagstiftning.


Jag känner mig lite förd bakom ljuset. Jag har verkligen sett upp till honom, att han verkligen föstår hundar och det känns som att lite av charmen är borta. Vist blir hundarna lydiga och snälla, men jag tror nog mer på belöning än bestraffning. Det behöver inte vara svårt attJonzon in the snow träna upp en hund i lydnad, tålamod och köttbullar löser det mesta ;)Over and Out
LightMill

Vår lille Jonzon.
Snäll utan el :)


Körskolan!

Ingelas Körskola


Ett steg i rätt riktning!
Jag har skrivit in mig på körskolan. Jag tog tag i det, nu, bättre sent än aldrig ha? :)

Med inga förkunskaper what so ever kommer detta verkligen bli ett äventyr! Okej, jag startade bilen en gång för något år sedan och svängde runt lite på en parkering, men det är nog knappast en bra erfarenhet.

Körkortsteori :)
Jag valde körskolan Ingelas, i Linköping, dels för att de har bra priser, men främst tack vare det goda ryktet. Många vänner och bekanta har vänt sig dit med goda resultat. Det gillas. Målet är ju att till sommaren, eller i alla fall innan år 2010 ha ett körkort färdigt. Hur coolt vore det inte att roadtrippa ned till tyskland i sommar?

Nu ska jag kämpa på ordentligt. Jag måste visa att jag verkligen kan kämpa för något...


Over and Out
MillOnTheGo
ChampagneFlickan

Boken Champagneflickan - En svensk strippa berättar.Det tog sin tid, men nu är jag klar. Jag har läst ChampagneFlickan - En svensk strippa berättar, en pocketbok som syns till lite här och var i butikerna. Boken är skriven av Caroline L Jensen och är hennes debutbok.

Boken handlar om, jag citerar baksidan;


"Champagneflickan - en svensk strippaberättar är den sanna historien om hur en ung svensk kvinna på grund av olyckliga omständigheter tvingas avbryta sina juridikstudier och i stället hamnar mitt i Köpenhamns sexindustri. Där försörjer hon sig som strippa, ända tills en av hennes arbetskamraters blir brutalt mördad. Boken är en öppen och avslöjande skildring av en verklighet som omges av både fördomar och romantiska föreställningar. Med befriande självdistans berättar Caroline L Jensen om hur det är att arbeta på strippklubb.

Champagneflickan är en historia om den hisnande korta färden från ett tryggt svenskt vardagsliv till en utsatt tillvaro i den danska porrbranschen. Men vid sidan av hårdheten och våldet finns också kamratskap, humor och kärlek."
Ur champagneflickan.
Jag fann boken relativt lättläst, både i språket och storleken på texten ^^, Det var verkligen intressant att höra hur jobbet faktiskt går till, vilket jag inte hade en aning om tidigare. Jag vill inte säga att jag satt som klistrad vid den, men jag måste säga att jag ofta kände mig lockad att läsa den. Detta är en typ av självbiografi, hela boken är sann, endast ett fåtal namn är ändrade, sånt gillar jag! :)

Egentligen finns det i sig inga större händelser genom boken fören de sista kapiteln, och ibland frågade jag mig om det saknades några sidor i mitt exemplar, då jag kunde känna mig vilsen. Men det ska ju främst handla om jobbet på klubben och det gör den. Jag tycker definitivt att den är läsvärd; kanske på resan, stranden eller bara hemma i soffan!

Over and Out
SmartMill


Grubblan om Framtiden..

okay, Its not my glasses, but it looks better!
Ibland känns det verkligen som att man behöver en spark i baken för att över huvudtaget åstadkomma något alls. Jag skulle kunna räkna upp tio saker jag borde göra eller har sagt att jag ska göra, men som inte blivit av. En av dessa tio är att hitta en framtida sysselsättning. Hitta vägen till ett jobb som verkligen passar. Ett realistiskt mål som jag når genom antingen utbildning, kontakter eller med hjälp av de kunskaper jag redan har.

Som Kim sa, nu är verkligen det perfekta tillfället att plugga. Ska man plugga till något ska man göra det nu när det är brist på jobb. Hur skönt skulle det inte vara att komma ut precis när man verkligen behövs? När krisen är över.

Det är ju såhär man måste tänka! Smart!


How i would look if i got glasses and had to study!.. or teach you something.
Så jag rannsakade mig själv, men insåg än en gång att jag inte förstår mig på socionomer, biologer, ingenjörer och andra forskare. Ska jag plugga ska det vara något som inte låter som ett enda stort pappersjobb.

En KY- Utbildning är ett alternativ! En utbildning som blir klar på ungefär 2 år, och som specialiserat sig på områden där man behövs. Jättelätt att googla "KY Utbildningar" och få toppenresultat, för den som är intresserad

Jag kommer dock söka Vuxenutbildningen till Målare detta år också, misslyckas det är det kanske dags att se sig om efter andra utbildningar på allvar...


Anyway! Bra tips för de som önskar byta jobb, hitta ett jobb eller ja... bara sysselsätta sig? :)

Over and Out
StudyMill


HorseClub


Beuty! När man ändå talar om att behandla djur illa.

Vist har man hört talas om att det anordnas så kallade "Fight Clubs" för bland annat hundar och höns där djuren helt enkelt tvingas till att slåss och nästan försöka döda varandra, medan åskådarna glatt satsar pengar på vem som vinner. Nog för att det finns sporter att ifrågasätta, men dessa typer av "sport" tar nog priset.

En av Filipinernas största sporter är just nu hästslagsmål! Händelsen lockar en stor publik och de kan satsa över 20 000 kronor på favoriten. Fighten utspelas mellan ett antal hingstar, som efter att ha sett ett sto kan klå upp varandra under en lång tid. De hästar som skadar sig i slagsmålen säljs och grillas och serveras helt enkelt som snacks inför kommande match!

Sjuk, sjuk värld... =/
Over and Out
Mill
(Bild från Google.se)
(Källa; Slitz)

FeatherLight


 Bild från Google.se
goose feathers..Hörde precis på nyheterna, Tv4, att bland annat Åhlens stoppar försäljningen av dunvaror, efter skandalprogrammet om Dunindustrin. Råkade zappa förbi programmet under gårdagen och blev sjukt illa till mods. Bestämde mig redan tidigare i veckan när jag såg trailern för programmet för att jag inte skulle se det när det sändes.. Hur kan människor så oberört behandla djur på de allra hemskaste sätt..?

Blir helt enkelt så himla äcklad av hur vi människor kan bete oss. Tyvärr är det ju såhär inom många områden som innefattar djur och vi förnekar det väl på något vis. Människor vill egentligen inte veta, men när det slängs i vårt ansikte såhär, tvingas både vi och butikskedjorna reagera.

Hemskt, men som nu kanske kan bli bättre.
Alla får väl dra sitt strå till stacken, som man skulle kunna säga:)


Over and Out
MillUseless Topic


Så har man vart sjuk sedan fredag natt. Eller morgon, beroende på vem man frågar. Helt uselt, gått miste om en minst sagt behövd lön och framförallt känns det som att tiden bara går åt till ingenting! Man sover, vilar, tittar på tv, går på toa, sedan var det natt och dags att sova igen.

Dags att rycka upp sig och piggna till!
Vad brukar du göra när du är sjuk för att få tiden att gå?Over and Out
Mill

RSS 2.0