Facebook Society


Facebook


Läste häromdagen en artikel, säkert i Aftonbladet, där ingressen berättade om ett kändispar som precis gjort slut, och där kvinnan "redan ändrat sin status på Facebook".

Om ett par år kommer vi mest läsa om vad folk skriver, säger och lägger upp på Facebook istället för spännande skvallerspekulationer. Det känns helt knas. Men många av oss lägger ju faktiskt upp hela våra liv till allmän beskådning på Facebook/bloggar så varför inte...

Over and Out
FbMill


RåttKött


Logotype


Jag frågar;
Kan det innebära några risker med att äta kött från en råtta?


118 100 svarar;

"Det finns en väldigt stor infektionsrisk att äta råttor då man aldrig vet vilka sjukdomar de går och bär på. Råttor innehåller också en väldigt liten mängd energi så vi på 118100 föreslår att du går och köper dig en köttbit på ica för att vara på den säkra sidan. Ha en bra dag! "


Och så var min matlust försvunnen och lunchen ersattes av SportLunch.


Over and Out

ResFeber


Ja, jag är lite av en slav under resebolagen. Jag hörde talas om fenomenet "Hemnet och reseknarkare" för ett par veckor sedan på radion, där värdinnan talade om hur hon kunde sitta i timmar och surfa runt och drömma sig bort på sidorna. Drömma om ett helt nytt kök/lägenhet, eller drömma sig bort till världens alla länder.

Jag är mer reseknarkare än någon annan jag känner. Det är helt sjukt vad många sidor jag har besökt, hur många sökningar jag gjort och hur många hotell jag i mitt huvud besökt.

Nya favoriten; http://www.reseguiden.se/ är sjukt bra!

Det känns nästan som att läsa Aftonbladet - Resemode eller något. Spännande artiklar om saker som kan vara bra att veta inför resan, tips på resemål - weekends, charter, upplevelser och långturer. Sökfunktionen är toppen, man hittar många länder man inte ens viste fanns och listar resturen(med byten, tider och datum) priser och bolag.

Grekland - Samos 2008Aaaawsooooome.
Nu ska man bara se till att komma iväg någon gång xD
Och jag lovar, detta var sista reselänktipset.Over and Out
MSamos Beach 2008


DrömTydning


Inatt drömde jag att jag tappade en massa tänder. Det var inte särskilt trevligt, vilket leende va. Jag hade inte råd med en sån tandprotes, fusktänder, så jag fick gott gå med dedär hålen... Ugh.

Jag har ju fått en sådan rolig sak som en drömtydningsbok, vilken kanske borde användas oftare än 2 gånger om året, men denna vill då säga om min dröm att;

Tandlös
Att vara; Bekymmer
"Om du i drömmen tandlös är,
du möter möda och besvär."


Kanske skulle man inte ha läst boken ändå.. Det är ju sådant man inte gärna vill veta i förväg... Kanske kommer jag rent av skapa ett problem själv, för att jag på något sätt vill att detta ska stämma...?

Urk.


Edit; Enligt många sidor på internet betyder just detta istället att man står inför en stor förändring. Den förklaringen gillar jag nog bättre. hihi.

Over and Out
MillSpotify


Spotify är ett great program.

Är du kund hos bredbandsbolaget får du nu testa Spotify gratis till och med den 9e April, - jag tog chansen, trots tvekan i början. Det är alltså en slags musikspelare, där du helt enkelt söker upp de låtar du vill höra och gör din egen playlist - helt lagligt!

Anledningen till att programmet är helt lagligt är basicly det faktum att du inte laddar ner låtarna, utan bara streamar dem direkt från programmet/internet.

Den största negativa faktoren med Spotify är helt klart att du inte kan använda musiken på din mp3/mobil, men kanske kommer det en Spotify i mobilen i framtiden?

Programmet är fortfarande i Beta stadiet men funkar utmärkt för det. Du kan antingen få en invite av en kompis och använda det helt gratis (eller genom Bredbandsbolaget) eller betala en summa på 99kr/månaden. Rekommenderar programmet i alla fall; en bra metod att lyssna på musik lagligt utan att behöva betala dyrt.

Så här ser programmet ut
Screenshot from Spotify


Over and Out
DanceMill


Melbourne


Jag är så himla pepp på att lära mig Melbourne Shuffle samt running man.
Detta är ju inga nya fenomen på dansgolvet och videos har streamats från Youtube vid många tillfällen. Jag får dock en "nytändning" varje gång jag ser det. Musiken i kombination med kläderna och dansen får mig bara att vilja försvinna! (In a good way.)

Jag vill börja dra iväg på de riktigt stora festerna. Kan inte fatta att jag sitter här i Linköping, när jag faktiskt har lediga helger och säkert känner folk som skulle vilja vara lika spontana som mig. Men man vet ju hur lätt det är att prata om förändringar man ska göra i livet.

Jag kommer dock söka kolla vidare på Fullmoon Festival 2009. Det lär vara sjukt urflippat!InstruktionsVideo från YouTube av Running Man Basics.
Kan tyckas enkelt och som att det inte är något extra.. men till musiken blir det MUMS
Sök vidare på Melbourne Shuffle eller se slutet av videon för sluresultatet
.


Over and Out
SpacyMill

Blondin Step;2


Process: Jag satte mig i frisörstolen och snabbt var vi igång. Frisörskan delade upp håret i sektioner och började sedan kamma ut små-små slingor och lindade in dem i folie (tillsammans med den illgrönsfärgade blekningen). Mitt huvud vägde ett par kilo mer, ja, det kändes nästan som en tight och varm hjälm. Jag har bara slingat med hetta tidigare - otroligt attraktivt.

Jag sysselsatte mig under tiden med att läsa en av de obligatoriska modetidningarna, som alltid finns på dessa salonger, samt göra roliga miner i spegeln vilka blev lite extra festliga tack vare all folie i håret. Gång på gång sade frisörskan "Men oj, nu måste jag blanda till mer färg! igen!" och jag kände i min ficka hur plånboken blev mindre och mindre.

Det blev dock inte så farligt dyrt och ca tre timmar senare var det klart. Tiden hade sprungit iväg lite under verkningstiden.

Resultat: Just nu skiftar mitt hår i blondt, mörkbrunt, ljusbrunt, Rött och rosa. Dock är det inte så illa som det låter, haha. Jag är faktiskt ganska nöjd, jag viste vad jag skulle förvänta mig och fick just det. Det rödrosa är, givetvis, i underhåret som tidigare var knallrött och stör inte något vidare.

Fortsättning följer...Step 1 Slingor. Result. Over and Out
SoftMillDet blonda syns mest i hårbotten,
Men hela håret är i sig mycket ljusare.Boox


ChampagneFlickan, Brev till utlandet, Spelet. Och så äntligen kom mina böcker!
Fick mail klockan 01.30 inatt om att de nu hade skickat iväg dem. Inte kunde jag tro att de skulle nå mig redan idag då! :)

Har inte läst en enda bok sedan engelskaböckerna vi tvingades läsa under andra året på gymnasiet. Så detta ska bli lite intressant.. Att man dessutom ser så smart ut när man har böcker hemma eller sitter på bussterminalen och läser är bara ett plus i kanten.

Böckerna är beställda från Adlibris (www.adlibris.com) som verkligen kan rekomenderas! Snabb leverans, jag betalade ingen frakt, de har ett stort utbud, bra priser och en användarvänlig hemsida.Over and Out
SmartMill


Blondin Step1

Idag tog jag beslutet. Jag ska bli blond, eller i alla fall ljushårig igen!

Efter att ha färgat håret svart och mörkbrunt under flertalet år och nu senast en kombination av röd/svart, vill jag testa på det ljusa igen. Senast jag hade det var 4-5 år sedan men då ändå inte riktigt så blondt som man skulle önska.

Detta kommer vara lite klurigt med mitt hår och det finns egentligen inga genvägar. Skulle jag köra en avfärgning i mitt hår idag skulle det med all säkerhet bli sådär hemskt oranget som man så många gånger sett, och tyvärr tidigare haft

Harmony of Red.... head.
Jag bokade tid hos frisören idag för att göra en väldans massa ljusa slingor för att ljusa upp det, och kommer att upprepa detta ett par gånger till innan jag tillslut kommer våga mig på att bleka hela håret från rot till top. Det kommer inte bli en billig förvandling, men det handlar ju om prioriteringar. ;)


Bilder efter varje steg kommer läggas upp. :)

Over and Out
Mill


Bild; Efter förra hårfärgningen

Something I'll never forget


Spooky?


"Jag minns när jag var påväg hem en gång.
Det var mörkt.
Och det gick någon precis bakom mig.
Jag var lite rädd sådär.
Han kom närmre och närmre.
Men så stannade jag.
Bara helt plötsligt.
Drog på mig luvan.
Vände helt om och började gå mot honom istället.
Bara för att visa att jag inte var rädd."


NewYorker inte till Linköping - än.


Awsome clothstoreDamnit.

New Yorker kommer inte att öppna i Linköping där det först var planerat!

Butiken skulle ha öppnat upp i den nyrenoverade och fräsha Galleria Leo (ja, gamla Gränden) och jag såg verkligen fram emot detta. De har ett så unikt sortiment, likt ingen annan kedja och priser lika generösa som H&M. Nu kommer alltså butiken inte att öppna, då "butiksytan som erbjudits i gallerian inte motsvarade det som först var framförhandlat".

Jag hoppas bara på att de hittar annan lokal så att de snart kan öppna upp i Linköping. Närmsta butik som det är nu ligger i Norrköpings City. Besök den och shoppa loss! Favorit avdelningen är helt klart underkläderna, så otroligt roliga set med alla möjliga färger, former och material. Mumma!


Over and Out
FashionMill

Året 2008


Det kanske är dags att sammanfatta år 2008.
Verkar som att alla andra gör det på något vis. Listar den bästa musiken, filmerna, händelserna i världen osv. Kanske man svarar på en lång "checklista" över vad man gjort under året. Jag tycker bara det är så himla svårt att komma ihåg vad man gjorde i början. Mitt minne är färskt i en vecka sedan är det så avlägset att jag knappt vet vilket år det var.

Men ja. År 2008 var ett bra år. Vist har några få händelser satt sig på fel sida av hjärnan, men som sagt, det kan kännas som att det var evigheter sedan. :)

Under året tog jag studenten, tog det stora klivet ut i vuxenlivet, nåja, det är ett par steg kvar. Jag har jobbat i snart ett år... Jag har träffat världens underbaraste vilket hela tiden håller mig glad. Det var ju inget man väntat sig så att säga... Jag har, är, medlem i arbetsförmedlingen, där jag gjorde ett antal test om vad jag, enligt systemen, skulle vilja jobba med i framtiden. Resultaten blev aningen flygande men där fanns även ett par godbitar, och jag kommer att fortsätta söka utbildningar till målare. Utan någon som helst förkunskap eller erfarenhet. :)

Ja. 2008 var ett av de bättre åren, och jag vet att saker bara kommer att bli bättre. Med rätt sätt att tänka blir allt bra!Over and Out
Mill09

Elbil före bensinbil?Logotype


Tillverkades Elbilen verkligen före Bensinbilen, som de säger i Fortums nya Tv reklam?

Svar;
Elbilen och den bensindrivna bilen utvecklades ungefär samtidigt men det var elbilen man först fick att fungera på ett tillfredsställande sätt. 1913 inleddes masstillverkning av bensinbilar, det var Henry Ford som konstruerade T-forden.Tack 118 100.

Officiell site; http://spa.118100.se/ där du även kan läsa de "senast ställda" frågorna, (Även fast det vart samma varenda gång jag tittat, haha) , bli en supersvarare eller helt enkelt bara läsa mer om tjänsten.

RSS 2.0