Solig Vinter?


Awsome Om man ändå ska sitta och surfa runt och längta bort till diverse saker ska man helt klart besöka den bästa, som jag hittat hittils, sidan för sista minuten resor!

http://www.frb.nu/sista_minuten.html

(klicka vidare på "Sök och boka")

Den listar både endast flyg, ospecifierat och specifierade hotel- resor hos de kändaste bolagen i sverige, så som; Apollo, Fritidsresor, Ving och Solresor. Priser, avresedatum och längd på resan anges tydligt. Vad mer kan man behöva? Bara att leta upp något som ser lockande ut och sedan höra av sig till resebolaget!

Det är mestadels de vanliga charterorterna, så som Egypten, Spanien och Thailand, men det går även att hitta godbitar som; Kambodja, Gambia och Marocko!  Jag hann och bläddra igenom 135 sidor med billiga resor, de sträckte sig till Mars ungefär, alltså 3 månader frammåt. Det är lätt att klicka dig vidare till resebolagens sidor och där få upp listor och omdömen av både destination och hotel!

Jag är så sjukt sugen på att dra iväg nu! Tänk att bara boka något och sedan vara på ett flygplan en vecka senare!


Over and Out
SunnyMill

FutureEntertainment


SuperMp3*scanning*
Letar vidare. Någon måste väl ha smak här på bussen?
Populärmusik. Någon lyssnar på en ljudbok *snark*
Rock. Gammalt. Indie.
Folk kan verkligen lyssna på det mest oväntade.

Det är väl något i denna stil som mina tankar går när jag, främst, sitter på en buss. Jag går in djupare på vad folk lyssnar på i sina lurar alltså. Jag inbillar mig att i framtiden kommer vi att ha en liten manick, stor som en mp3, ja nästan precis likadan, fast med denna nya superfunktion! Vi kan scanna in och lyssna på vad de andra lyssnar på! Lixom hacka oss in, fast alla vet om att andra kan lyssna.

Ibland händer det att jag byter låt, eller hänger kvar lite extra vid en låt. Ifall någon annan lyssnar och kan tänkas tycka om just denna lite extra. (Ja, jag är nog på gränsen till att bli galenförklarad..)

Nu skulle väl många tycka att detta skulle vara en kränkning eller något. Är ju ett sånt himla tjat om vår integritet. Inte det att det inte är viktigt. Det är otroligt viktigt. Vem vill leva i värsta big brother samhället? Men min musik eller vad nu jag väljer att lyssna på delar jag gärna med mig av. haha.


Well well. Den som lever får se. Som man brukar säga.

Over and Out
FantasyMill


Gobliner


Crazy old goblin... Vad ser man framför sig när man hör Goblin?
- Jag ser en grön, kort sak, med ett litet "evil-face".
En fulsöt mindre variant av orc nästan, med långa öron.
JA! En Orc-dvärg med alvöron är det ju! :D

Och!; Enligt gamla historier i västvärlden var gobliner ett kortvuxet folk, som gärna var till besvär och hittade på bus. De sades leva i grottor och på nätterna smyga in i hus och flytta om saker, stjäla eller spela folk ett spratt på andra vis. Så helt fel ute var jag inte med min uppfattning. Ordets ursprung är en enda kedja;. Från franskan in till engelskan, -men från början från grekiskan, där det betyder "skurk".

Du kan se/läsa om gobliner i bland annat; Sagan om Ringen och i diverse rollspel och datorspel.

Over and Out.
...Hatkärlek - Telenor

Jag tror att vi alla har en slags hatkärlek till vissa reklamfilmer. Vi ser dem så många gånger att vi kan dem utantill men kan inte låta bli att le lite i alla fall. Ica reklamerna var sådana för mig, i början där, när det var som en liten Ica-tv-såpa, och vem kunde inte "ICAs egna varor"-låten utantill?

Iår är det Telenors reklam som ständigt får oss att le där hemma. Har ju även hänt att det vart ett samtalsämne bland ungdomarna på stan har jag hört. Man memorerar speciellt "pikare", vilket också är otroligt roligt att säga.

Det är så rolig! Den nöjda blicken, det lilla fnisset och sedan en ynklig blick från fängelsehålan... Klockren!
Och äntligen finns den uppe på Youtube, vilket den inte gjorde förra gången jag tittade.

Så. Tjata ut den lite till nu. Eller kom tillbaka till den i vår, när de slutat visa den och vi behöver muntras upp!

Unleash Julen

Så, - jag är klar med klapparna! En klapp
Och festklädseln. (nåja..)

Okej, jag har sagt att jag vart klar hur länge som hellst. Men de som känner mig väl, vet att jag inte kan hålla mig från butikerna. Men nu har jag inte mer tid. Och jag har nog inte missat någon heller. Familj, släkt och vänner... och mig själv. (a)
I år är första året som jag haft en ekonomi som heter duga, och jag känner mig fortfarande rik! Vaddå lågkonjunktur? ;) Har ju i och för sig levt på ett studiebidrag tidigare, bestående av en tusenlapp..


Nu återstår att slå in prylarna. En sysselsättning jag faktiskt inte har något emot. Jag gillar att dekorera och göra snyggt. Även om jag inte lägger ned pengar på saker som; tygband, rosetter och klistermärken. Jag använder mig av det jag har! Papper, tejp och olika snören. Det blir finafisken det med!


Notera även juletiketten med "cheapet" från reklamen, som Tele2 har skickat ut till abonnenter. Jag älskar dem!


Totaly Useless inlägg.
Over and Out.


Antagningsbesked


Du har sökt till A nders Ljungstedts Gymnasium (ALG)

Inrikning Bygg/Målare

Tyvärr så kan du inte beredas plats p g a att ALG inte kan ta emot några vuxenstuderande just nu. Byggprogrammet kan ta emot endast två elever och dessa platser har gått till de som har kortaste utbilningsbakgrund.

Du som har flera sökalternativ än ALG kan få ett antagningsbesked angeånde dessa besked.


Du är välkommen att söka om till hösten -09, sista ansökningsdag är 15 maj -09. Kontrollera gärna före vilket utbildningsutbud vi kommer att ha till hösten -09, ny katalog beräknas vara klar i mitten av april -09.

Vid ev frågor är du välkommen att ringa 013 20 60 90


Mvh

Linköpings Kommun
Kunskapstorget
Vuxenutbildningens intagning

So.. Jag gick ut gymnasiet, IT MEDIA linjen med betyg över medel. Mina chanser är la typ noll att ever bli målare. Jag är stuck i butikerna. Men nej. Jag ska kämpa. Söker till hösten -09 givetvis och hoppas på att de kan ta in fler... För vad finns det för alternativ? Så nu kan alla skratta åt mig och mina drömmar. Kan i alla fall vara skönt att veta vad man vill ett tag. Även om det kanske visar sig vara ett riktigt hästjobb :)


Over and Out
Mill


Portals

Screenshot from the game PortalSpelet Portals, utvecklat av Valve Corporation. Släpptes tillsammans med Half Life 2 och Team Fortress 2 till PC, PS3 och XBOX260 under år 2007, i den så kallade "The Orange Box".

Efter att ha sett pojkvännen spela blev jag sugen på att själv utmana mitt logiska tänkande. För det är precis vad det går ut på, att lösa "pussel", olika banor där man teleporterar sig själv genom olika portaler. Går du igenom en portal, kommer du ut igenom den andra. Det är en slags FPS spel (First person shooter), men det enda du skjuter ut är portaler, med hjälp av din ovanligt söta pistol :) Inga AK47or här inte!

Genom spelet har du en "guide", som berättar för dig om du är duktig, vad du ska göra och ibland att du får klara dig helt själv. Rösten är helt datagjord, då din guide är en så kallad "Al" (Artificial intelligence), typ en dator som simulerar det mänskliga tänkandet :> (Finns mycket information om Artificial Intelligence att finna på nätet)

Du spelar en tjej (lite häftigt att det är en tjej imo) som i början av spelet vaknar upp i en liten, vit, inglasad cell. Du vet inte vart du är, varför du är där eller vad som kommer hända. Allt du kan göra är att lyssna på "Al"en som leder dig (han är för övrigt döpt till GLaDOS). Det handlar dock givetvis om att ta sig ur detta exprimentella område. Vist kan det låta lätt att bara gå igenom en portal, och komma ut igenom den andra, men det tillkommer bla Kuber, fällor och elektriska bollar som i sin tur kan öppna dörrar etc.

Portal har blivit utnämnt till det mest orginella spelet under 2007, och det förstår jag. Finns verkligen inget spel som detta. Det är så ovanligt, så orelistiskt men där man samtidigt kan se allt med sån logik. Anledningen till inlägget må vara uppenbart. Det är ett spel jag skulle rekomendera andra. Oavsett om du normalt är spelnörd eller chattare ;) Jag har dock inte kommit längre än till basnivå och inser att min beskrivning antagligen kan komma att ändras under spelets gång, men det kan ni får erfara själva om ni testar, jag vill bara få er in på rätt spår!

Anledningen till att jag fortfarande befinner mig på basics är väl tidsbrist, men framför allt att mitt tålamod är ganska uselt om jag ska vara ärlig.. Fastnar lätt på enstaka banor och ALT + F4 'ar mig ut snabbt som ögat!


Och! - Jag postar gametrailern. Där kan du höra rösten och se några av utmaningarna som kan tänkas komma!Freak Like Me


Jag har alltid fallit för udda saker. Konstiga saker. Gärna klädesplagg. Jag har idag, när jag tänker efter, en så sjukt bred garderob. Jag har kläder från tiden då jag alltid gick i ravekläder, det lite mer svarta-Gothiga, det stilrena - fina, "som-alla-andra"-stilen och streetstilen. Jag tycker om att växla mellan stilarna. Det händer att jag drar på mig det mest extrema, sminkar mig och gör håret riktigt freaky när jag ska ut o shoppa eller ta en fika. Men det slutar alltid likadant. Tio minuter innan jag ska ge mig av byter jag alla kläder och borstar ned håret. Sad but true.

Jag minns i sexan, jag var ute och shoppade med min älskade farmor. Vi var ofta ute och shoppade kläder och fikade på den tiden. Sakna lite. Vi skulle hitta ett par fina skor till skolavslutningen. Och där var dem! De största, högsta, mest uppseendeväckande PLATÅsandalerna världen någonsin skådat! Haha. Jag föll direkt. De var extrema. De var höga. De tilltalade mig och kändes sådär lite härligt "raveiga", även om jag i övrigt inte alls hade sån stil.

Farmor ville verkligen inte att jag skulle köpa dem, de var ju faktiskt en aning groteska, however, fick jag som jag ville tillslut. haha. Såhär i efterhand kan man ju bara önska att farmor stått på sig lite mer. Jag minns inte om jag faktiskt hade på mig skorna på avslutningen sedan. Det ska ju nämnas att jag var en av dem som vanligtvis inte gjorde allt för mycket väsen av mig (även om en del av mig så hemskt gärna ville). Kan bara tänka mig hur skolkamrater med föräldrar skulle stirra på mig. Haha nej fy. Någon måste ha stoppat mig...

Tyvärr hittar jag inte denna, av mig, kultförklarade sko. Men intalar mig själv att jag inte kan ha slängt dem, utan att jag kommer hitta dem ungefär då jag bestämmer mig för att packa ihop alla mina saker och flytta. Hade varit nice med en bild! så att ni verkligen kunde förstå.. Är nog svårt att få upp en rättvis bild i huvudet nu.

Mina stövlar
För att följa upp den lite speciella sko-smaken vill jag presentera de vita stövlarna. Vilka givetvis även dem har en historia bakom sig. Denna gången ska vi bege oss till Turkiet, Det var säkert runt år 2002 och jag tillbringade årets semester i Alanya med mamman. Under en dagsutflykt med shopping till Antalya fanns där en aldeles ursöt liten skobutik med lite dyrare skor. De vita stövlarna stod i skyltfönstret och jag ville prova dem direkt! Jag inbillade mig att de var allt jag ville ha och att de var fruktansvärt sexiga. (...) Jag provade dem i den enda storlek som fanns - stl 35 modell mindre. Jag, som normalt har en 36-37a fick nästan kämpa för att få i foten. Puh, nej de var för små. Och aldeles för dyra!

Vi åkte hem denna dag utan några skor, besviken som man var.. Följande dagar var dessa skor allt jag kunde tänka på, vilken ångest!. Det slutade med att vi fick ta dendär bussresan på 4 timmar, tur och retur till Antalya. Mamma var måttligt glad, "Åka buss istället för att ligga och sola på stranden? Näe fy.Väl tillbaka i skoaffären provade jag dem igen. Lika små var dem. Men så även lika snygga. "Ska man vara fin får man lida pin" tänkte jag och sträckte fram en bunt sedlar. Men! Nu hade de plötsligt höjt priset på dem. Vad fräckt! Men det var bara att betala och se glad ut... Jag var ju tvungen att ha dem!


Väl hemma i sverige har dessa skor suttit på mina fötter kanske sammanlagt 10 gånger. 9 av dem har varit inomhus! 10e gången var då jag gick till ICA (precis nedanför porten) för att köpa mjölk. Haha. Jag är sån jäkla samlare. Köper och har inte guts till att ta på mig dem utan lagrar dem istället överst i bokhyllan, vilken souvenir... Skaftet på dem funkade dock väldans bra till att hålla upp min webcam!

Dessa stövlar har jag i alla fall kvar. Och har inga tankar på att göra av mig med dem. Bara för att lixom. Bild på dem högre upp på sidan. Ja det går väl inte att missa de vita stövlarna.
Boxningskor. Riktiga.
Idag trånar jag efter ett par boxningsskor(bild) samt buffaloskorna från Deecom(bild). Ja... Buffaloskorna, det är nog en sådan sak man trånar efter men som man aldrig köpr. Tänk att få släpa fötterna på den nygrusade asfalten med demdär... Nej, jag skulle nog vilja prova dem innan ett köp sker och se hur det ser ut, vilket är svårt över internet. :') Skulle jag ha mod nog att använda dem? Jag vill säga att jag inte tvekar en sekund men, det har man ju sagt förr... Risken finns nog oxå att min kärlek överger mig om jag skaffar dem. ;)


Anyway.
Någon som vet en butik med skor i boxningstuk, som går att användas utomhus?
Och vad känner du i övrigt inför mina gamla och nytänkta skor?
Hemskt, eller härligt orginellt? ;)

Bumlingskor
Over and Out
Shoe-Mill
Behind Blue Eyes

Nu ska jag dela med mig av ännu en låt. Videon är skräp, något en animenörd snickrat ihop. Men låten är där! Uppmärksammade låten under det senast släppta avsnittet av Californication, en serie jag faktiskt kan rekomendera er att se. Låten är Behind Blue Eyes, som vi kan känna igen från Limp Bizkit eller The Who som har framfört den tidigare. Denna gång är det Sheryl Crow som framför den. En tjej alltså! Den är jättemysig. Även om den egentligen kanske inte slår Limp Bizkits verision. Den har några inslag som skiljer sig i från den verisionen, det är lite härligt att höra något annorlunda. Ge den dryga 4 minuter av ditt liv. Du kan ju fortsätta läsa bloggar samtidigt som du lyssnar.

Over and Out.
SoftMillTrademaster

Iår ska jag, förutom all parfym, kläder och prylar jag redan köpt till mig själv, önska mig en neonskylt - av mig själv. Haha. Dethär med julklappar är ju faktiskt en bra ursäkt till att köpa saker till sig själv after all... Hittade en riktigt härlig sida där de säljer neonskyltar. Jag har ju en liten fetish för detdär med neon... :) Skyltarna finns att köpa customized eller med ett redan befintligt tryck. De är inte stora (38cm x 23cm x 3cm) Men Så grymt coola. Varför inte slänga ett öga? Priserna ligger på 299 kronor per skylt och frakten för en ligger på endast 80 spänn!

Förhöj barkänslan i ditt hem eller fixa coolaste hemmabion vettja! På sidan kan du även hitta glas och underlägg med coola tryck. Jag kommer nog satsa på skyltar med "dryckes"tryck. Jag tror stenhårt på idén att jag faktiskt kommer att fixa en bar i mitt nästa hem!


Så besök Trademaster.se och bli sugen...! :> Neonskylt från Trademaster.se   < Guinness Draught >

Tryck på "sortiment" och sedan "neonskyltar" för att komma till de ytterliggare kategorierna; Bilmärken, drycker, Film, musik etc...
Bloglovin'

Det finns nästan alldeles för många bloggar att hålla reda på nu. Så jag har samlat alla intressanta på en och samma sida. Skit smidigt. Jag ser direkt när någon har updaterat sin blogg och slipper memorera alla adresser!

Det var nog från Lollos blogg, som jag hittade detta :>< Följ min blogg med bloglovin >
Reality CTRL+ALT+DEL

Jag tror att alla har ett eget sätt att "fly från verkligheten". Något man gör för att få sina tankar på andra håll, slappna av. Ett intresse, eller en vana som gör att man känner någon slags kick, ett eufori. Dessa vanor kan, i slutändan övergå till tvångsmässiga och destruktiva missbruk, även om vägen dit antagligen är lång. Beteendet funkar som en "medecin" för kroppen då sociala eller psykiska situationer har brustit.


De vanligaste beteendena/missbruken det rör sig om är:
 • Överkonsumtion av Nikotin eller Koffein
 • Datormissbruk - Överanvändning
 • Ätstörningar - Både att äta för mycket och för lite...
 • Köpberoende
 • Alkohol och Droger (inkl sömnpiller & andra läkemedel)
 • Arbete
 • Sex
 • Spel - Framför allt om pengar
 • Kriminallitet - Börja litet övergår till stort
 • Motion, träning, Plastikkirurgi - Att förändra sig själv


Jag röker och dricker inte kaffe regelbundet, så jag kan inte sätta mig in i känslan man får. Men jag tror att det är skilland på att vara nikotinberoende och att vara ex. en "shoppaholic". Man blir beroende av nikotinet och rutinen i sig. Själva vanan att ta en kopp kaffe innan jobbet, att ta en cigg på vägen hem får en att känna sig trygg, och lugn. Så är det ju med de flesta vanor vi skaffar oss. Vi kan bli stressade om vi inte får utföra våra vanor. Känslan som en shoppaholic får när denne är ute på en shoppingrunda är troligen en slags lycka... Inte så mycket en vana som att röka. Mer en kick över de nya sakerna, jag vet inte... det känns väl som en förändring i livet. Men som inte håller i sig så länge, att man måste ge sig ut igen snart. Ja. Som vilket beroende som helst, man känner en lycka helt enkelt.


So well, så länge du inte letar efter större, farligare eller mer spännande äventyr befinner du dig troligen inte i riskzonen för att bli farligt beroende. Vi behöver våra vanor, vår trygghet och något som gör att man kan avskärma sig lite. Däremot kan man samtidigt fråga sig varför man gör det...


So, what's your addiction?


Såhär ser ett askfat ut, mina vänner.Jag vet iaf en som är nikotinberoende :D

Gimmeh five..hundred

En femhundrakronorssedel.Svenska Sedlar.

Som liten hade man roligt en stund med att titta på vattenstämpeln som lixom är inne i pappret och bara syns i ett visst ljus. Det finns ytterligare tryck som syns i IR-ljus och ett tryck som syns i UV-ljus. Det är detta som givit mig huvudbry!

Jag har försökt att googla då jag är så himla nyfiken! På just femhundrakronorssedeln! Den har ett dolt tryck med en text. Den täcker ca 3x3cm kanske. Ganska liten alltså. Men vad sjutton står det? Vad står det på vår femhundring? Den som vet, berätta genast!

Motivet vi ser är i alla fall Kung Karl XI som härskade över Sverige år 1660 - 1697. Sedeln har kallats för "Kalle folkmördare". Detta då Karl inte var något vidare fan till Skåningarna. Då det blev känt att han skulle få pryda sedeln väckte det stora känslor för de stackars skåningarna, därmed namnet.


Over and Out.
Curiosity

RSS 2.0