118 100Fråga; Kan människor som kan höra andra människors tankar även höra musiken som personen lyssnar på? Man tänker ju oftast på musiken man hör och "sjunger med" ... :P

Svar; Man kan förmodligen höra vad personen tänker om musiken men inte höra musiken i sig. Dessutom är det omöjligt att läsa andras tankar på det viset.

118 100Fråga; Tar solen fortfarande efter kl 18 (så at man blir brun), hur mycket svagare är den då jämfört med mitt på dagen?

Svar; Man kan mycket väl bli brun av solen även vid kl. 18, men precis som du förstått är den betydligt svagar än tidigare på dagen. Styrkan kan sägas vara drygt hälften så stor vid den tiden jämfört med när den står som högst. Ha en trevlig kväll!

118 100Fråga; Hur många kalorier innehåller en tallrik yoghurt + Müsli , en kyckling sallad och 2 ljusa brödskivor samt ett glas juice? - Och hur förbränner man detta bäst?

Svar; Yoghurt innehåller ca 3% fett beroende på sort, müsli innehåller ca 200 kalorier, en kycklingsallad är bra för dig och är ca 100 kalorier men då tillkommer många nyttiga ting. Ljust bröd beror på hur stora skivorna är men det är rekommenderat att inte äta sådant. Bästa förbränningen sker via simning och löpning.


Ibland får man ju lite luddiga svar men tänk att en vanlig portion kycklingsallad kan vara så kalorisnål :o

Nu kommer jag aldrig få för mig att räkna kalorier eller liknande,
men det är lite spännande att veta :)

118 100118 100 dominerar fortfarande.
Speciellt under lunchraster då man sitter helt själv.

Fråga; Vilka märken har bäst rykte när det gäller hemmablonderingar?

Svar; Loreal och Garnier är de två märken som har överlägset bäst rykte när det kommer till att blondera håret hemma, det rekomenderar vi. Ha en fortsatt fin dag!

Risktvåan B

Halkbanan - Risktvåan

Japp. Det finns en risktvåa också, fast den känner nog de flesta till som "Halkan".

De båda riskutbildningarna är obligatoriska för att få ta körkort. Halkan tar ca 3-4 timmar, men här flyter tiden på mycket bättre än när du sitter i en lektionssal, vilket kanske säger sig självt. Priset är ca 1500 tror jag, men ingår ofta i paket du kan köpa på körskolan.

Under körningen fick vi köra på en bana av asfalt (ja, jag hade förväntat mig en typ hockeyrink.. men icke =P ) där vissa partier var täckta av vatten, riktigt mycket vatten. Så fick vi sladda runt, bromsa och gasa och väja för saker både med och utan ABS bromsar. Mycket sladd och snurr på bilen blev det (wiiie) , men absolut inget att vara nervös för! :p

Nu är det jäkligt nära! :O

Over and Out

RiskEttan B

Riskettan boken
Från och med den 1e April 2009 måste alla som vill ta
körkort genomgå kursen; "Riskettan".


Kursen är ca 3-3,5 timmar och tar upp riskbeteenden i trafiken, främst i samband med Alkohol, droger, trötthet och stress. Målet är att eleverna ska bli mer riskmedvetna, förstå konsekvenserna och kanske tänka en gång extra innan han/hon ger sig ut i trafiken.

Nyligen var jag på min Risketta, -jag är ju som tidigare nämnt på gång med körkortet.
Jag förstår varför vi informeras om detta med tanke på att närmare 16 000 människor kör rattfulla varje dag. Helt sjuk siffra, trots det är det "bara" 125 personer per år som dör till följd av rattfylla.

Dock kändes 3 timmar som en rätt lång tid och denna information, som man blivit matad med både i skolan och genom körskoleboken, gjorde att de 750 kronorna kanske kunde ha spenderats bättre.

Men Men. Ett steg närmare i alla fall. Sweet!

One summer

Calvin Klein - one summer
Idag köpte jag Calvin Klein's sommar doft 2009; one Summer.

Doften är väldigt frisk och jag vill nog påstå att det finns lite citron med i bilden,
- jag älskar citrusdofter!

Passa på att testa denna medan den fortfarande finns i butik.

Pris; 439:- på KICKS

Laptop Cooler

Jag sitter gärna framför TVen med Laptopen i knät om kvällarna, känner ni igen er?

Detta är ju det ultimata sättet att sitta, -om det inte vore för den brännande hettan. Efter bara ett par minuter blir, i alla fall min dator, ohyggligt varm och jag måste lyfta över den till bordet igen. Värmen är varken skön och inte heller bra för din dator. När laptopen blir varm måste fläkten arbeta hårt och är den ständigt varm kan kvalitén (batteri bla) försämras.


Laptop Cooler från Coolstuff.se

Med detta i tankarna införskaffade jag mig en Laptop Cooler.

- En ca 1cm tjock platta som inneåller ett ämne som har en fryspunkt på 28 grader, den är alltså helt fryst i vanlig rumstemperatur! (Jag är väldigt fascinerad.) När du placerar din laptop på plattan börjar de frysta elementen att smälta och efter ca fem timmar är det dags att frysa den igen, antingen direkt på bordet eller, lite snabbare, i kylskåpet.

Jag är i alla fall nöjd med denna uppfinning, känns mycket bättre än en tjock otymplig sak med inbygda fläktar, som är ett annat alternativ till att hålla din laptop nedkyld.

Pris; 399:- på Coolstuff.se, plus 49:- Frakt
Köp din LaptopCooler här.

RSS 2.0