Musikvids

Nu vill jag presentera 2 av de bästa musikvideos ever made.

Jag är normalt sätt inte mycket för musikvideos. Ingen förståelse för folk som laddar ner stora mappar med videos och lagrar på datorn. Jag tycker om att fokusera och lyssna på musiken. Sedan har jag ingen ro för att sitta och titta på ett klipp. Men, så finns det undantagen...

Låten "Eminem - Guilty Conscience" hörde jag först i en livekonsert med Eminem som jag spelade in från MTV. Ja, jag hade en "thing" för honom som liten. Framträdandet var häftigt, låten har skönt gung, låttexten är grym. Fantasifull på något sätt. Sedan lyftes allt ytterligare då man såg den officiella videon. Låten är censurerad i klippet nedan.

Intressant också hur annorlunda låten är i detta klipp jämfört med albumverisionen.
Text har blivit tillagt, utbytt och vissa sekvenser även borttagna. Dock inte till det sämre. :)


Nästa video blev bannad från MTV (Ja, naket, alkhol, våld och droger) och har därmed inte visats för den större publiken. Det handlar om "Prodigy - Smack My Bitch Up". Helt genialisk. Kräver att man fokuserar lite dock. Från början till sista sekund. <-
Det är alltså slutet som gör videon kan man säga.
Låten är i sig trevlig och lite halv trippad. Jag tycker om Prodigy.
Enjoy!
Gillar ni inte musiken, ge videon en chans.
Berätta gärna även om dina favoritvideos!


Synlig piercing/tattoo

Är du anstäld på en arbetsplats där du har direkt kundkontakt?
Har du synliga piercings eller tatueringar?
Troligtvis svarar du inte JA på båda dessa frågor.

I säkert 90% av alla butikskedjor finns en policy emot just detta; synliga piercings och tatueringar. Butikerna hävdar att de själva inte kan göra något åt detta faktum utan att det går genom ett huvudkontor. "Anställda inom vår kedja bär inte piercings eller tatueringar". Dock är jag ganska övertygad att inga kontroller gör i butikerna, som endast är ute efter piercade människor. Det lär inte vara något att slösa tid, pengar och arbetskraft på för företagen. Åh, Jag har svårt att tänka mig att butikscheferna inte har någon som helst kontroll, om de bara ville...

Men! Den stora frågan är för mig ändå; varför?
Vi lever idag, år 2008, där även den mest oväntade dyker upp med en tatuering. Oftast väl döljd under en tröja eller ett par byxor, men den finns där! Ingen kollar snett på det, så länge personen inte har gått överstyr. Att ha piercingar börjar bli mer och mer acceptabelt i samhället. Gamla människor blir inte rädda för män eller kvinnor med en liten kropputsmyckning. Vist, de tycker med all säkerhet att det är smaklöst. Men de är inte uppväxta med det. Jag vet ingen i min ålder som idag tycker att det rent av är FULT med piercingar eller tatueringar.

Enda förklaringen till butikernas policy, som jag har hört är att man inte får ha det på grund av hygien och hälsosjäl. Men örhängen, ringar och halsband går tydligen bra. (..) Ett hål i näsan, ögonbrynet, läppen, är för mig, precis som ett hål i örat. Det är inte som att det droppar saliv från hålet i läppen eller snorkråkor från näsan. Nej, hur kan en piercing vara direkt hälsofarlig i en butik?

- Coop forum har policy emot piercings och tatueringar, men har även tagit det ett snäpp längre. Anställda i butikerna som har kundkontakt får inte röka, snusa eller tugga tuggumi!
- ICA koncernen däremot har ingen policy alls emot piercings utan där är det upp till var butik att bestämma.
*ge eloge till ICA* :D

Men! Här kommer kruxet. Kind of. För jobbar du däremot i ett kök eller restaurang t.ex. McDonalds, styrs du av livsmedelslagen.
Jag kopierar;

2 § Smycken och armbandsur får inte bäras så att de vid livsmedelshantering kan komma i beröring med oförpackade livsmedel eller eljest utgör en livsmedelshygienisk risk.

Tolkning: Ringar och örhängen (undantag s.k. säkerhetsringar) eller andra löstagbara utsmyckningar får inte bäras under hantering av oförpackade livsmedel. Piercing är ej heller acceptabelt. Händer och underarmar skall vara fria från smycken och armbandsur m.m. för att möjliggöra god handhygien. Om någon av religiösa eller andra skäl nödgas bära vigselring i arbetet måste engångshandskar användas, som skall bytas lika ofta som man skall tvätta händerna. Naglar skall vara kortklippta och rena och utan nagellack. Om man har plåster på händerna skall engångshandskar bäras.

3 § Den som är sysselsatt med livsmedelshantering skall bära skyddskläder eller annan arbetsdräkt som från livsmedelshygienisk synpunkt är lämpliga för arbetet. Den som är sysselsatt med annan hantering av oförpackat livsmedel än försäljning i detaljhandeln eller bordsservering skall dessutom bära hårskydd som håller håret samlat. Skyddskläder skall vara rena och får endast användas och förvaras på arbetsplatsen. Andra kläder och tillhörigheter skall förvaras avskilda från såväl skyddskläder och annan arbetsdräkt som från livsmedel. Ombyte av kläder får endast ske i därför avsett utrymme. Arbetsgivaren skall se till att den som hanterar livsmedel bär erforderliga skyddskläder.Alltså, oförpackat livsmedel. Inte en godispåse, en tv apparat, ett klädesplagg...Väntar med spänning på att se hur det kommer se ut när vi 80talister närmar oss 40 sträcket... Hur ser butikernas policy ut?
Hur accepterat är kroppsutsmyckning i allmänhet?
Min första tatuering. <3
Kommer alltid finnas en kärlek till den.
Ångrar inget.
Min första tatuering, helt nygjord :>

Okay or not?


Nej nu är det dags för mig att uttrycka mitt missnöje!

Hip hopare, rappare och R'n'B'are, vad de nu väljer att kalla sig har startat en trend.
Det är inte ett nytt fenomen i och för sig, men nu har jag tydligen blivit så pass gammal att jag reagerar på "Covers".

Den första riktigt hemska remaken gjordes av Kanye West, låten hette Stronger och var en riktig plåga under 2007. Kanye valde att sabba det grymma orginalet gjort av Daft Punk (Harder, Better, Faster, Stronger). Nu älskar plötsligt alla fjortisar Daft Punk, eller tror att Kanye är ett geni som kommit upp med denna hårda melodi.

Nummer två på listan är "Mind Kaos - So fresh So clean Så på. Svensk dessutom! Vilket gör det hela ännu mer pinsamt att höra. Lyssna på texten först av allt.

"Just när de trodde att vi var över, så laddar vi på en till
- En riktigt giftig hit big banger som kommer med stil"


Inser att de flesta kanske inte har hört låten. Så jag linkar den här. (Tack Lollo!)
Så lyssnar man på orginalet; Salt n Pepa - Push it, och frågar sig. Vad vore Mind Kaos låt utan bakgrundmelodin som helt är tagen från Push it? Jaja, alla låtar måste ha en melodi. Men anledningen till att folk gillar "So fresh, So Clean, så på" är för bakgrundsmelodin. It has to be. Så, ännu en bra låt förstörd.

Nummer tre på min sönder-rappade-och-R'n'Bade-orginal-bra-låtar-lista;

Rihannas nya; Dragostea din tei.
> Jag kunde inte tro mina öron. <
Det är allt jag har att säga om den.
Inte för det faktum att jag på något sätt tycker om orginalet särskilt mycket. Men Rihanna har inget i den att göra.

GO NU NUMA!


Man får ju samtidgit inse att grupperna som producerat orginallåtarna antagligen tjänar pengar, och de får ju på ett sätt nya fans. Vilket bara är bra. Men det känns så.... fel. Basicly.

Det pinsamma med detta inlägg är även att jag har alla tre låtar! Samtidigt som jag hatar dem, måste jag ibland låta mig sjunga/nynna med i melodierna. Även om orginalen fortfarande står i en klass för sig.Väntar med spänning på vilken låt som ska förstöras härnäst. Jag känner att "Equador" kan behöva lite nya lyssnare personligen.

World of Warcraft

Efter att, nästan kontant spelat World of Warcraft sedan 2006 känner jag mig trött på hela konceptet. På mina gubbar, på quest, på att hela tiden farma saker. Trots detta bestämde jag mig för att i alla fall köpa expansionen; Wrath of the Lich King, samma dag som den släpptes. Det är, som jag sagt till mina vänner, mest för att inte halka efter, och behöva ligga "sist" när/om man väl bestämmer sig för att satsa igen.

Jag ska försöka att levla till 80 i någorlunda fart i alla fall. Dock inte som när The Burning Crusade kom och man ville bli level 70 först av alla... Nej, jag har inte tiden, lusten och orken för det längre.

Även om jag känner denna, ja, man kan väl kalla det avsmak, kan jag inte låta bli att tala varmt om spelet så fort det kommer upp i ett samtal. Jag hoppar tillbaka til de fina stunderna som spelet faktiskt gett mig. Jag hoppas att glädjen kommer tillbaka igen. Samhörigheten i en guild, raiderna, sammarbetet, ventrilon - Hela kitet.
mitt exemplar av Wrath Of The Lich King. Expansionen til World Of Warcraft Nov 2008.

Men sure... nästan tre år har gått, jag är äldre och mitt liv ser väl helt enkelt annorlunda ut. Kanske är det inte meningen att jag ska spela längre. Vad gäller själva expansionen återkommer jag om den. Jag har stora förhoppningar och bättre än TBC måste det väl ändå vara...?


Sensation White

Inga planer under helgen 14-16 November?


Sensation White.

Stor fest och arrangemang för trancelyssnaren. Åker man inte dit för musiken lär det vara en grym upplevelse oavsett. Precis som namnet antyder, är , förutom en biljett, en helt vit klädsel ett måste för att få tillträde till festen. Ett antal tiotusen människor, alla i vitt, och med samma intresse (nåja..) - dans och musik. Mumma!
Eventet kommer att äga rum i Parken, Köpenhamn Lördagen den 15e. Swebus har riktigt schysta priser på resor till Köpenhamn för den som vill vara lite extra sparsam. Biljetten till festen i sig ligger på straxt under 700 och kan köpas genom den danska sidan "Billetlugen".

Besök www.sensation.se
För mer information om de övriga festerna runt om i världen.
Ett Sensation Black arrangeras även varje år, där man istället klär sig i svarta kläder och musiken är aningen hårdare.

RSS 2.0