STEP 4

Slingdags!

Denna gång följde syrran med för att klippa hennes hår - för första gången på ungefär 5 år (!). Trevligt med lite sällskap där i stolen, även om tidningarna och Madelene (frissan) brukar kunna underhålla rätt bra ändå ^^,

Denna gång blev det (ännu) ljusare, nu är det sådär precis lagomt så jag kan bleka det. Bara att hoppas på att man ser bra ut i så ljust hår då. Tror nog som syrran dock; att innan hösten kommer jag ha mörkt hår igen.. :p

Pic på håret nu;

Hårbotten är som vanligt, ljusast.
Hårbotten x)

Over and Out
MillDeLight

Foundations

Jag har nu testat 3 olika "budget" foundations och
tänkte dela med mig av mina personliga åsikter om dessa;Max Factor Natural Minerals - PuderFoundation

Max Factor Mineral Foundation, puder Efter all publicitet den fått verkar den ju toppen, tyvärr var det en stor flopp i mina ögon. Resultatet blev rent ut sagt riktigt dåligt.

Det blev ojämt, täckte inte alls där den skulle och såg delvis orange ut (tog samma färgserie som den flytande Max Factor foundation jag brukar använda). Tar dessutom, för mig, längre tid att applicera än vanlig flytande foundation.

Kan möjligvis rekomenderas för de som har mycket tid på morgonen och för de som inte vill ha en så täckande foundation. Kombinera med en bra concealer som appliceras efter att du använt foundationen.

Pris: ca 155 kr
Betyg: -2


Max Factor Colour Adapt - Flytande Foundation

Max Factor Colour Adapt flytande Denna foundation säger sig anpassa sig till din hudton, därav namnet Colour Adapt. Jag har använt denna en hel del tidigare och har vart nöjd med det huvudsakliga resultatet.

Den ger en jämn yta och täcker bra. Dock är det lite av den klassiska "kak effekten" och efter några timmar får man lätt som en "kant" vid käklinjen, även om man vart noga med att applicera och jämna ut precis där. Den har även en förmåga att försvinna snabbt och kladdar gärna av sig på kläder.

Rekomenderas ändå för personer som vill täcka och jämna ut huden ordentligt. För de som kanske vill se lite sminkade ut och inte helt naturliga.

Pris: ca 145 kr
Betyg: 3+


L´OREAL Paris Infallible - Flytande Foundation

L´OREAL Infallible - Flytande Denna foundation går på reklam just nu och har fått bra kritik i tidigare tester. Den levde faktiskt upp till mina förväntningar!

Täckte bra, ger en fin "silkysmooth" yta och kräver inte att du har en concealer för att täcka de värsta partierna. När man applicerar den ser den orange ut, jämfört med min blekvita hy, men när ansiktet väl är täckt ser det helt naturligt ut.

På flaskan står det att den sitter upp till 16 timmar, jag har inte tagit tid, men den sitter tillräckligt länge för mig i alla falll. Den "smälter" heller inte ned och lägger sig som en kant. Vist, gnuggar man på eller sådär under dagen försvinner den, men har ändå inte lika lätt för att kladda av sig som Colour Adapten.

Pris: ca 155 kr
Betyg; 4Det var mina åsikter det, detta kan ju givetvis vara helt tvärt om emot vad du tycker.


Over and Out

MakeMill

Dåliga tider..?

Är det någon låt du ska lyssna på som jag länkar är det denna.
Så otroligt uplyftande, alla kan känna igen sig,
och sättet låten framförs på är underbart.
Så glad melodi, med sån arg text. Lovely.
FUVM
Mill

BurgerKing V.I.P

Burger King Logo


Var
på "V.I.P" evening på Burger King.

Blev inbjudna genom Elgiganten till öppningen av den nya restaurangen i Tornby, Linköping, en dag innan det öppnade för allmänheten. Det kändes skit flummigt. De hade 2 kostymsnubbar som tog emot "biljetten" och välkommnade oss genom att hålla upp dörrarna och vara allmänt stekiga i entren ;P .

Väl inne bjöds det på mousserande vin (!) och vi fick något slags "VIP-kort" som gav oss 20% resten av året på meals över 55 kronor. Självklart käkade och drack vi - gratis.

Det var udda, men det gick nog hem hos de flesta, även om det säkert var "löjligt" för de allra coolaste, hu för att ta kål på den grymma imagen. Tyvärr fick jag inte ta några bilder då Jens skulle skämmas. Men. Trots allt vet väl alla hur Burger King ser ut. :)

Over and Out
StekMill

Ebay

Jag har registerat miEbay logog på Ebay!

Det var en smått komplicerad process, men nu finns jag och mitt VISA kort tillgänligt för den vildaste shopping. Nåja, med den minimala lön jag fick denna månad lär det inte bli mycket sådant. Dock hittade jag ju en grymt sweet jacka som jag verkligen var tvungen att bjuda på. Denna kunde ju skickas till Sverige! :) wiee.

Imorgon, medan jag jobbar avslutas auktionen. Jag kan bara hoppas på att ingen bjuder över mig under tiden. Vad roligt det är att inte riktigt veta på något sätt... Som ett lotteri, där man får välja vinst och insats helt själv.

Over and Out
ShopaholicMill

Gief, summer 09

Har ju tittat runt efter vårjacka ett tag. Senaste tiden har jag vart inne på jackor i armestil. Ni vet, de klassiska lite större, markerade knapparna på rad sådär, lite mörkare färg etc. Tyvärr verkar inte dessa jackor växa på träd, är väl inte senaste modet, och second hand verkar vara det enda alternativet - om man inte vill betala ett antal tusen för en riktigt märkes jacka. Och det vill jag inte ;)

Nu hittade jag denna på ebay! Visst, det är kanske inte den stil jag letade efter från början, men allt är ju relativt. Har alltid vart lite av en sucker för Camo mönster, och jag älskar modellen - kragen, mönstret på baksidan (!) , sömmarna, fickorna, ja den har hela kittet. Tyvärr kunde inte denna jacka skeppas till mig här i Sverige... Men jag var bara tvungen att visa den. Ögongodis!

Om någon har sett liknande, eller andra militär - army inspirerade jackor, snälla tipsa mig! :)
- Och! Vet någon vad Size 6 motsvarar i Europa?
(Tack Emelie; Size 6 i USA är ungefär en 36/38 i Sverige och i England en ca 34)


Sweet jacket :) Back of the jacketOver and Out
Mill Mill Mill

Körskolan

Jag tänkte berätta hur jag upplevt den första tiden på körskolan.. :)

Körkort Det har gått snart en månad sedan jag skrev in mig och jag har gått på nästan alla teorilektioner och haft ca 5 praktiska körlektioner. Jag hade noll förkunskaper, men efter körlektionerna har jag så gott som grunderna; Starta, Stanna, Växla, krypköra och mer eller mindre start i backe.

Vi startade i ett relativt lugnt industriområde, det kändes jätte bra. Jag kunde fokusera på att lära mig grunderna, och det gick, enligt mig själv, bra och jag hade kul medan jag lärde mig. Det "läskiga" när man kom ut i trafiken var att starta i backe - och är fortfarande. Blir så sjukt annorlunda med traffikljusen, bilarna bakom, gasen, bromsen, kopplingen, timingen. Urk. Denna stress är nog inte helt ovanlig... jag bara hoppas att det går över snart så att man kan gå vidare med andra moment. :)

Det är mycket att hålla reda på såhär i början. Blicken far all världens väg när man är ute på vägarna. Men jag ser fram emot at lära mig mer och att förhoppningsvis kunna ha kortet i min hand i sommar!

Over and Out
Mill

Är du riktigt klok?

Obsessive compulsive disorderTittar i skrivande stund på ett grymt intressant program på TV2.
"Är du riktig klok" som är en brittisk vetenskapsdokumentär från 2008;


"Kan läkarna verkligen avgöra om vi är friska eller mentalsjuka? BBC upprepar ett klassiskt experiment från sjuttiotalet med tio försökspersoner och kommer till ett överraskande resultat. Är vi rentav lite galna allihop? "


Alltså, 10 personer, 5 av dem med något slags syndrom (ex depression, tvångssyndrom, social fobi, anorexia) samlas och genomgår ett visst antal aktiviteter, i detta avsnitt var det; Stå upp komedi, arbete på en gård med kor, ett logiskt test och paintball.

En panel bestående av tre män bedömmer personernas mentala hälsa utifrån de aktiviteter de genomgår. Inte mycket fakta att gå på med andra ord. Väldigt intressant att se vilka fem de väljer ut, och man undrar ju om man själv verkar lite sjuk ibland... även jag kan ju vara pessimist, blyg, dåligt förlorare och få för mig konstiga saker...

Jag har ingen aning om hur många avsnitt det är. 3-5 stycken kan jag tänka mig med tanke på att 2 "diagnoserades" i detta avsnitt. Enligt TV tablån visas ännu ett avsnitt nästa fredag klockan 18 i alla fall.

Detta avsnitt visas även 23/03 och 24/3 i Kunskapskanalen.


Over and Out
Mill mill

Tingeling

Under pausen i melodifestivalen förra helgen framfördes ett underhållande nummer som gjorde parodi på några av de typiska ryska steriotyperna. Vem kan ha missat detta? - Tingeling!

Det krävdes inte mycket för att inse att dethär skulle få stor uppståndelse i negativ anda från rysslands håll, och bara någon dag efter var debatten i full gång. Kränkande, hävdade den ryska ambasaden. "Det visar på Rysslandfobi och okunnighet" säger Anatolij Kargapolov.

Senare läser vi hur SVT ber om ursäkt för underhålningen till den ryska ambassaden genom att sända blommor. För att sedan, dagen efter få läsa om hur SVT beklagar ursäkten. Ursäkten till abassaden fick mycket kritik, och folket hävdade att det var en fråga om yttrandefrihet, och SVTs uppdrag med att självständigt granska makthavare. SVT förklarar att Ronnie Lans på eget intiativ skickade blommorna och ursäkten, utan SVTs medhållande.

Vad tycker jag om spektaklet?
Jag uppskattar humorn, och helt och hållet älskar låten. Jag bara måste fixa ner den på datorn! Jag anser att kritiken är ett överreagerande och jättelöjligt. Skulle Ryssland göra en parodi på alla svenska fördommar skulle jag antagligen uppskatta det lika mycket som de skulle.


För er som behöver friska upp minnet, eller kanske inte ens hört låten;
Låten börjar i slutet av klippet.


Vårtecken

Idag var det andra dagen i rad med skinande sol och klarblå himmel.
Tydligen vore det en ren skam att inte visa uppskattning för vädret,
så jag tvingade mig ut ett par minuter :)

Klarblå himmel :) Landade i ett bo med några vita blommor..Fluff
Over and Out
SpringMillTiggaren

Jonzon the begger ^^

"Snälla matte jag kan väl få smaka liiiite av dendär glassen bara?"

VHS >DvD

VHS-C bandIdag gav jag mig på VHS till DVD överspelandet. Satt ett par timmar tills jag, frustrerad gav upp.

För det första tog halva tiden åt att koppla ihop alla möjliga sladdar på alla olika sätt som fanns. När detta inte gav några resultat bytte jag till vår gamla avställda TV med inbygd VHS, där fick jag bild på de både DVD och VHS. Dock inte samtidigt, och så fort jag försökte spela in stod det att det inte fanns något att spela in på (som jag fattade det.) Skumt med tanke på att den räknade upp hur mycket tid som fanns kvar på DVD skivan att spela in på när man startade den..?

Ja som sagt lyckades jag inte. Det som lät så himla lätt på alla dessa forum jag hetsat igenom!? En bidragande faktor till detta misslyckande lär dock vara att manualen till DVD spelaren är så gott som obefintlig. Ja well. Den är på endast tyska. Några ord snappar man ju upp, men dedär fyra åren man läst tyska kunde lika gärna ha varit två veckor...

Nu efterlyser jag hjälp, tips, råd?
En kombo med VHS-DVD spelare vore det bästa. - Det är väl inga problem att spela över från det ena till det andra?


Over and Out
Mill.

JKPG


Var i Jönköping och myste under helgen.
Vi bakade pannkakstårta.
Kan inte låta bli att tänka på Pettson och Findus hihi =)

ÄGGGGGGGGGGGG


Och så lekte vi med cernitlera.. kreativt va?
SpejsLoveamfibier? xD


Studera!

Linköpings UniversitetIdag öppnade webbanmälan till universitetet, höstterminen 09.
Du har ca en månad på dig att söka, den 15 April är sista dagen.

Så vad ska man plugga om man vill vara säker på att få jobb?
(Även om man kanske ska plugga något som man är intresserad av , istället för vad statistiken vill att du ska göra.)

Högskoleverket publicerade nyligen en rapport om vilka utbildningar som säkrast ger jobb, vad som behövs i landet inom ett par år alltså.

Smart att plugga; Högskolejurist, Tandläkare, Arkitekt
Bli inte; Ekonom, Juridist, systemvetare, socionom, apotekare,

För att se ett diagram över jobb och förväntad efterfrågan, klicka här.
De jobb som har en stapel som INTE går över det stora bruna sträcket, är jobb som det kan tänkas bli brist på :)

Dessa siffror är dock kortsiktiga och man bör inte titta på dem för mycket, men roligt att veta kanske.

Hoppas att ni som känner för att plugga nu i dessa dåliga arbetstider tar chansen iår! :)


Over and Out
Mill Mill Mill

VHS till DVD

Har klurat på detta sedan ett par timmar tillbaka, googlat på allt möjligt och faktiskt lärt mig en hel del på kuppen.
Hi8 tape
Det började med att jag och Olle ville ha våra gamla videoband ner på DvD skiva. På dessa band finns vår film vi skapade vid typ 10 års ålder; Tejprullen. Ruskigt roligt att se på idag med andra ord!

Fujibutiken tar 199 kronor per band för denna överföring, vilket skulle ge oss en kostnad på 500-1000 kronor ungefär, med tanke på hur många band vi lallade igenom. Så, vi behövde ett alternativ..

Jag plöjde igenom forum efter forum, läste om firewire kablar och s-utgångar, där vi skulle behöva köpa ett tv kort till datorn. Dock har jag inte kameran här, och vet inte vilken utgång som finns. Kameran är ju säkert från typ 80 talet, en riktig sån svart klump alltså. :p

Det som blir första alternativ att prova är att använda VHS adaptern till de små banden och koppla en VHS spelare in till en inspelningsbar DVD genom en scartkabel. På pappret ser detta skit enkelt ut! ...återstår att se vad som händer. Risk för många svordommar.

Håll tummarna Olle! ;)

Någon som har erfarenhet inom området?
-Alla tips uppskattas! :)Over and Out

Mill


118 100 - Sten i SkornaSå var det dags igen. Jag blev nyfiken.
Även om svaret kanske var rätt lätt att räkna ut är det alltid lika
spännande att se vad 118 100 svarar!

Milla frågar;

"Hur kan jag få sten i skorna jämt när de är knutna,
hela i sulan och går upp till ankeln?

118 100 svarar;
"118 100 tror att du kan ha ett litet hål någonstans i skon, tex ovanför sulan på sidan som stenarna slinker in i. Annars så är det för att stenarna åker upp en bit i luften när du släpar skorna och finner sin väg ner i skon. Du får be någon kolla noggrant när du går för att se vad felet kan vara.
Lycka till! "


House of Weekend

lovely drink

Var ute och käkade på Kikkobar, samt tog ett par drinkar med Tjejerna.
Fixade egna "lovedrinks a la Olle" medan vi lirade Guitar Hero innan utgången.


SvampBoB Toast

Morgonen därpå börjades med urgulliga SvampBoB toasts! :)
.Mumma.

Sunday

När annars ska man lyssna på denna låt?
Idag, en söndag där man bara känner att dagar som denna suger, passar ju som handen i handsken!

Hörde den första gången i säsong 1 av Greys Anatomy. Sweet.
Sia - Sunday

Filbyter byter namn.

Det handlade alltså om en omröstning, och röstningen är öppen just nu!

Filbyter gallerian byter loga/skylt igen! För att slippa samma gnäll som uppstod förra gången, rösta idag.
På; http://www.filbytergallerian.se är det bara att registera dig och lägga din röst.

Personligen tyckte jag att förslagen var skittråkiga. Men ja, Galleriaskyltar kanske egentligen inte brukar vara så uppseendeväckande...?


Anyway, jag röstade på denna
Filbyters nya skylt? Denna kreation fanns tidigare på byggnaden.

Det återstår att se vilket alternativ som vinner.. =)


Over and Out
Mill


Another Cover.

Som jag tagit upp tidigare hatar jag när rappare/rnb artister gör Covers av bra låtar.
De förstör dem.
Det fåniga med just detta var att jag ironisk föreslod att "nästa gång ska de väl göra en cover på Equador". Då detta är en av mina favoritlåtar, och med grym melodi. Vad hörde jag inte för någon vecka sedan? Just det. En sådan cover. Precis lika hemsk som de andra. Jag vill kräkas :(

Loretz & M.Sakarias - Mayhem 
Om du vågar utsätta dina öron för detta....


Over and Out
DisgustedMill

Finn Ett Fel


Finn ett fel!


Finn ett fel bland Duxen

LKPG when bored

När jag inte är med Jens har jag så mycket liv att jag matar ankorna.

Fast nej. Jag väntade på att teorilektionen skulle börja, och numer är min kamera ett obligatoriskt innehåll i min väska.

När jag ändå sprang på änderna vid ån tycket jag att de kunde posa lite inför kameran. Det gjorde dem, aningens motvilligt. Kände mig lite lustig som sprang runt och jagade massa änder. De var inte jätte sällskapliga om man säger så, fick inte komma närmare än typ 3 meter, max! Blev ett antal "Flykten från fotografen" bilder, där dom ser fullkomligt as-roliga ut med bena i luften.

Men. Ja. Här. Ta del av mitt tidsfördriv i Linköpings Innerstad.

En and(e)!

betongen?

Linköpings Lejon - i leran ;)
En klassisk Linköpings symbol.
-"Linköpings Lejon"

Over and Out
Mill

Cooking Skills; 0

Åååh jag är så sugen på att laga riktig mat. Har sökt runt på recept och vill verkligen prova dem! Saken är bara den att när det kommer till kritan blir jag alltid så lat, och inbillar mig att det blir skit i alla fall. - Och det har det ju blivit oftast när jag försöker laga något.

Snabbmakaroner och köttfärsås-på-burk är vår huvudföda. Det är gott. Men det känns... dåligt att inte kunna laga något annat. (Well, vi äter kroketter och fläskkottlett ibland med ;) ).

Jag ska fan laga en ny rätt med jämna mellanrum nu! Det blir mitt personliga mål. Gärna ett nyttigt alternativ och främst - enkelt! Jens blir min försökskanin i detta projekt, han blir säkert jätte glad när det involverar grönsaker ... inte ;)


För att ge lite kontrast till pratet om nyttig mat,
Ta en titt i min godispåse! x)

En titt ner i min godispåse!


Over and Out
Mill

Stockholm Syndrome

Stockholm Syndrome picAntingen så har ingen kunnat förklara det för mig, eller så är de bara dåliga på att förklara. Jag googlade det, eller ja Wikipediade det;

Stockholmssyndromet - ordet alla någon gång har hört i diverse filmer och serier. Det är ordet på den "relation" ett kidnappningsoffer utvecklar till sin kidnappare, där offret visar lojalitet till förvaren och tar dennes sida emot polisen.

Namnet undrar man givetvis över, uttrycket blev myntat efter Norrmalmstorgsdramat där en bank (i Stockholm ofc) blev rånad och fyra personer hölls gisslan i sex dagar. Dessa personer som hölls gisslan försvarade rånarna även efter att de släppts fria och sade inte mycket under rättsprocesserna. Uttrycket användes då först av kriminologen/psykiatern Nils Bejerot som assisterat polisen under rånet, och sen dess har vi ju, som sagt, hört det lite var stans. :)

Over and Out
Mill

 Bild hämtad här.


Nikon D60

Som ursäkt till den stora dagen köpte jag mig en D60!
My NIKON d60 =)
Har ju länge velat ha en, är väl generna från Mediaprogrammet i Gymnasiet som sitter i lite ;) Nu har jag äntligen en då! Hoppas jag ska hitta något att fota bara. haha. Jag är ju inte direkt den som brukar vilja släpa på annat än mobil..

Köpte kameran på PC City för 4498:- (fanns endast kamerahus på ElGiganten, inga objektiv, priset där där annars 4444:- ) och ett trygghetsavtal på den för 899 kronor.

Trygghetsavtalet är en slags försäkring, på 3 år, som täcker alla skador och olyckor som jag skulle utsätta den för; tappa den, få smuts i den, etc - gäller även utomlands, vilket är toppen! Skulle den gå sönder har jag rätt till gratis reparationer, eller en helt ny vara om den inte går att laga - utan att betala ett enda öre!

Klumpig som jag är (hört talas om att jag "tappade" mobilen senast i ett vattenglas...? ) kände jag att jag behöver ha en trygghet. Och nu hoppas jag att det faktiskt händer något med kameran. haha. Tappar den i snön kanske?


Sample;Jens katt

Jonzon the dog
Jonzon vår huuund!


Silent Shout VS. Deep Cuts

2 album av The knife

Jag fick The Knife skivorna av älskling i födelsedagspresent! wiiih. :D
Spelet; Neil Strauss

Slutförd bok;

Spelet
- En inträngande analys av raggningsexperternas hemliga sällskap
Skriven av Neil Strauss

"Spelet kan läsas både som en handbok i raggningsteknik och
som en provocerande berättelse om författarens förvandling från
vanlig tönt till raggningsexpert."Spelet - neil strauss Under tiden jag läst boken har jag läst många recensioner av boken, på väldigt många ställen. Jag har då läst positiva saker om boken, att det mest är babbel, kvinnoförnedrande och faktiskt inte ger några upplysningar om metoderna.

Att boken vart slutsåld på många ställen sägs vara ett tecken på könets desperation ;) . haha.

Jag, när jag har läst den har funnit den relativt bra. Inget jag sträckläst, men som jag ändå ville läsa ut. Boken är främst riktad till killar som, jag antar, gärna drömmer sig bort i det "pimpiga" livet som Neil och de andra faktiskt befinner sig i. Små hintar, vissa öppningar till samtal och raggning ges, men kompletta metoder till den manipulation de faktiskt utsätter tjejerna för hålls hemligt. Kanske tur det, det måste ju få vara lite svårt i alla fall att ragga upp tjejer, inget ni killar kan få serverat på silverfat! ;)

Någon frågade i ett forum efter en snabb beskrivning av
 raggningsmetoderna, och fick till svar; (citat)

"Klä dig som en påfågel, förolämpa kvinnor,
upprepa hela tiden att du snart måste gå iväg.

Skit i att bygga upp långa och meningsfyllda förhållanden,
ett telefonnummer är bekräftelse nog för ditt ego.

Kvinnor betyder inget, de är bara övervinnerliga hinder
för att komma inpå nästa kvinna."

Ur Spelet - Neil strauss

Nu vill jag inte, tillsammans med dessa besvikna killar som också läst boken, förlöjliga dessa metoder helt. Många av dom VET jag funkar. Men det är ju även saker som män säkerligen lär sig under tiden de träffar människor. - Under tiden man växer upp och har ett förhållande.

Oh well. Jag är faktiskt nöjd med boken och dess innehåll. Jag hade inga direkta förväntningar och det var ganska spännande att följa livet från att vara en nördig skribent till att vara en av de mest eftertraktade killarna. För det är faktiskt var det är, historian om Neils resa! (Det är i detta syfte man skulle läsa boken alltså, inte i syftet att bli världens största raggningsexpert). Läsvärd, både för tjejer och killar skulle jag säga.
(OBS Kanske inget för superfeminister? ;) )


Neil strauss, författare till bland annat Stommen i raggningssällskapet. Mannen bakom
Neil Strauss (aka STYLE)         Och Mystery - En av huvudpersonerna i
                                              boken, och grundare till "mystery method"

Over and Out
PickUpMill
RSS 2.0